WSNP

WSNP: verlenging schuldsanering

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft in een uitspraak (juni 2015) stilgestaan bij de sollicitatieverplichtingen van de schuldenaar tijdens het WSNP traject. De tussentijdse beëindiging werd door de rechtbank uitgesproken omdat de schuldenaar niet voldeed aan de sollicitatieverplichtingen. De rechtbank stelde vast dat in een periode van meer dan een jaar in het geheel niet gesolliciteerd was.

Het hof heeft in tegenstelling tot de rechtbank de schuldsanering met een jaar verlengd gelet op de inhoud en de strekking van de overgelegde psychologische rapportages. Het hof bepaalde wel dat de schuldenaar de sollicitatieverplichtingen moest nakomen, waarbij van belang is dat de schuldenaar aantoonbaar minimaal vier keer per maand schriftelijke en gericht dient te solliciteren op openstaande vacatures . Daarnaast dient de schuldenaar stukken over te leggen aan de bewindvoerder dat hij is ingeschreven bij ten minste vier uitzendbureaus en het UWV werkplein. Ook dient de schuldenaar steeds kopieën van sollicitatiebewijzen- en formulieren aan de bewindvoerder te sturen. Ten slotte dient de schuldenaar de behandeling bij de GZ-psycholoog voort te zetten. Onder deze voorwaarden kon de schuldensanering met een jaar worden verlengd.

Lars Hoksbergen is advocaat en behandelt WSNP zaken. Voor vragen over WSNP hoger beroep procedures kunt u hem bellen: 038-8504161.

 

This entry was posted in Geen categorie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.