Arbeidsrecht

Arbeidsrecht: hoogte ontbindingsvergoeding

De rechtbank Limburg heeft in maart 2015 een uitspraak gedaan in een zaak waar de werkgever ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft gevraagd. De werknemer voerde verweer. De kantonrechter was van oordeel dat de arbeidsverhouding dusdanig verstoord is geraakt, dat een zinvolle samenwerking niet langer mogelijk was. De vraag was vervolgens welke vergoeding de werknemer toekwam.

De werkgever heeft aangevoerd dat sprake was van een dienstverband van 20 uur per week. De werknemer voerde aan dat structureel (vele jaren) 30 uur per week werd gewerkt. Een jaar voorafgaand aan het geschil hebben partijen een nieuwe arbeidsovereenkomst getekend met daarin wederom een dienstverband van 20 uren. Ook nadien werkte de werknemer structureel 30 uur per week. Daarom was de kantonrechter van oordeel dat uitgegaan moet worden van een dienstverband van 30 uur, waardoor de ontbindingsvergoeding hoger was dan de werkgever had aangevoerd. Het stuctureel meer werken dan de overeengekomen werkuren kan betekenen dat een kantonrechter een hogere ontbindingsvergoeding oplegt.

Lars Hoksbergen is advocaat te Zwolle en gespecialiseerd in arbeidsrecht. Voor vragen over ontslagrecht kunt u hem bellen: 038-8504161.

This entry was posted in Arbeidsrecht and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to "Arbeidsrecht"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.