Arbeidsrecht: proeftijdbeding

Proeftijdbeding: beëindiging binnen proeftijd vanwege disfunctioneren

In april 2015 heeft de rechtbank Rotterdam een uitspraak gedaan over een proeftijdbding. In deze zaak was de werknemer via de werkgever werkzaam voor een project en dit project ging later over op een andere onderneming. De werknemer ging voor deze nieuwe ondernemng werken en kreeg een arbeidsovereenkomst met een proeftijdbeding. De nieuwe werkgever heeft de arbeidsovereenkosmt binenn de proeftijd beëindigd vanwege disfunctioneren. De werknemer is het niet eens met het ontslag en eist loon.

De vraag is of het proeftijdbeding rechtsgeldig is. De kantonrechter heeft verwezen naar de van toepassing zijnde CAO, waarin staat dat bij een contractwissel van een schoonmaakproject het niet is toegestaan om in de arbeidsovereenkomst met overgaande werknemers een proeftijdbeding overeen te komen. Als gevolg hiervan is het overeengekomen proeftijdbeding niet rechtsgeldig en heeft de opzegging door de werkgever geen effect. De werknemer heeft daardoor terecht een loonvordering ingesteld.

Lars Hoksbergen is advocaat arbeidsrecht te Zwolle. Voor vragen over proeftijd en ontslag kunt u hem bellen: 038-8504161.

This entry was posted in Arbeidsrecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.