Ontbinding arbeidsovereenkomst: vergoeding afgewezen

Ontbinding arbeidsovereenkomst; outplacement vergoeding.

In de recente zaak (juli 2015) heeft de rechtbank Noord-Nederland een uitspraak gedaan in een arbeidszaak waarin aan de orde was of een vergoeding voor outplacement kon worden toegekend. De werkgever heeft de ontbinding van de arbeidsovereenkomst gevraagd en om daarbij te bepalen dat aan de werknemer een vergoeding voor outplacement wordt toegekend. De werknemer heeft erkend dat het steeds moeilijker werd om goed te functioneren. In die zin was de ontbinding van de arbeidsovereenkomst voor de werknemer geen probleem. Wel vond de werknemer dat de outplacement vergoeding moest worden toegekend.

De kantonrechter heeft bepaald dat in de beschikking een outplacement vergoeding niet kan worden opgenomen omdat de wet alleen de mogelijkheid biedt om een transitievergoeding of een billijke vergoeding toe te kennen. Het verzoek om toekenning van de outplacement vergoeding werd daarom afgewezen. De arbeidsovereenkomst werd wel ontbonden met inachtneming van de geldende opzegtermijn.

Lars Hoksbergen is advocaat en specialist arbeidsrecht te Zwolle. Voor vragen over arbeidsrecht kunt u hem bellen: 038-8504161.

This entry was posted in Arbeidsrecht and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.